неделя, 17 септември 2017 г.

За кръщенето на Лара Софи

По повод кръщенето на една малка сладурка, имах изключителното удоволствие да подготвя необходимите аксесоари за събитието.
Мама Симона беше набелязала няколко много сполучливи идеи, а аз се постарах да ги осъществя. Но преди да Ви покажа какво се получи, в следващите редове ще откриете кртка история за днешният голям празник:
На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите.

Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим е живяла благочестива жена, християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели — Вяра, Надежда и Любов.
Майката и дъщерите й не скривали своята вяра и я изповядвали открито. Като разбрал това император Адриан (117-138) заповядал да ги доведат при него. Когато застанали пред императора, всички присъстващи се изумили от стокойствието им.
Адриан се опитал да ги убеди да принесат жертва на богинята Артемида, но младите момичета (Вяра била на 12 години, Надежда — на 10 и Любов — на 9 години) останали непреклонни, тогава императорът заповядал да ги изтезават жестоко. А майката била принудена да гледа нечовешките изтезания и страданията на децата си. Тя обаче проявила необикновена сила през цялото време.
Момичетата не издържат на изтезанията и умират, а императорът разрешил на света София да вземе телата на дъщерите си и да ги погребе. Три дни след смъртта на децата си умира и майка им, която също била погребана при тях. Църквата почита и света София като мъченица, защото като майка тя изживяла със сърцето си ужасните мъчения за Христа на своите възлюбени дъщери. Мощите на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов почиват от 777 г. в Елзас, Франция.
На масата се слага прясна питка и грозде
Имен ден имат: София, Вяра, Вера, Надежда, Надя, Любов, Любен, Любчо и сродни
Източник: сп. Хера

И така - ето и вълшебствата, които изработих:
Подаръците за гости - експлодиращи кутиики със снимка, цветя, пеперуда на капачето и символите на Вяра, Надежда и Любов в букетчето с цветя:
Украса за свещ, украса за бутилка вино, торбичка за сапунче:


И всичко с любимата ми пеперуда! Знаете вече за нейната красива символика и колко много обичам да я използвам в проектите си, защото носи много смисъл:


Папка за кръщелното свидетелство, в същия стил, както останалите аксесоари:


Бурканчето за мед:


Кутия за бебешките съкровища на Лара Софи, включваща 4 кутиики - За Косичка, Зъбче, Пъпче и Кръстче, отново декорирани в същия стил:


Естествено, облечени в розов сатен отвътре:Албумчето за снимки от кръщенето - този път с халки:


И с нежен дизайн на цветя на всеки лист:


А ето ги и всички неща, минути преди да отпътуват, заедно, както винаги ги снимам, ако има възможност, хей така, за довиждане :)

Пожелавам на малката принцеса да бъде винаги усмихната, здрава и много щастлива!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)