неделя, 30 април 2017 г.

Легендата за маргаритката

В християнските легенди маргаритката е наричана цвете на Богородица. Според тях, един ден Божията майка получила блага вест от Архангел Гавраил. Тръгнала Богородица на дълъг път из планините и долините на Юдея, за да уведоми своята братовчетка за вестта, и когато краката й докосвали земята, пониквали малки бели цветя. По този начин, по целия път, който извървяла Дева Мария се образувал цветен килим. Тези цветя били скромните бели маргаритки, венчелистчетата на които напомняли за славата на Бог, а златната среда за свещения горящ огън в сърцето на Мария.
Според друга стара християнска легенда Божията майка дала на малкия Исус остатъци от ленено платно да си играе. С ножица момчето изрязало малки цветенца, които разпръснало по поляната около къщата. И въпреки, че било още студено, те се превърнали в малки цветчета, носещи радост на хората.
Маргаритката е символ на невинност, ново начало, непорочно детство и чистота.

Ето затова намериха място тези нежни маргаритки върху това свежо зелено албумче :)
Подарък за кръстниците по случай кръщене.
Сигурно знаете, че кръщенето се счита за новото духовно начало за детето, именно затова кръщенетата се правят в ранна детска възраст. Още една причина, поради която символиката на маргаритката (ново начало) е особено подходяща.
Няма да Ви отегчавам с повече приказки, разгледайте албумчето:
Както винаги - има си луксозна, стилна и семпла кутия от перлен зелен картон, с релеф и подсилено дъно:

Дори аз се изненадах колко много зелени "неща" имам, които все си чакаха реда :)
Вътре старателно оформих и подредих снимките на двете семейства и дечицата им, като се старах да бъдат в подходящи нюанси на зеленото:


И ето я и "хармониката" както я наричам:Албумът може да стои стабилно изправен, сгънат по различен начин, така че да се виждат определени снимки:Ефектен и ... зелен! В цветът на 2017 :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)