понеделник, 24 април 2017 г.

Албумче за снимки от първата годинка

"Не е водна птица,
нито оперна певица,
а живее във водата
и оглася махалата."
Що е то?

Изобщо няма да подсказвам, а направо Ви показвам - жабааа :)
Албумче с джобчета, етикетчета, тагчета, вложки и още, и още... Жаби, патенца, жирафи и мечета, защото поръчителката каза "Ние животинките ги обичаме всичките!" - и всичко това за един малък и явно много обичан господин - още от преди да се е появил на бял свят.
Това се оказа идеален повод да тествам новите (за мен) дигитални дизайнерски хартии на момичетата от True ColorsOHA и по-точно - блокчето Hush Little Baby.
Естествено, допълних животинския асортимент и с други хартии - в името на каузата :)
Предложих нов начин за подреждане на страниците, който се прие с охота, и за мен остана ''само'' най-приятната същинска част - да сглобя всички идеи, животинки, хартиики и картончета в едно уникално албумче.
И няма да Ви отегчавам повече в излишни приказки, започвам да показвам по същество:
Кутията:


И като се отвори - хопалянкааа:


Всеки лист представлява джоб 16*16см, в който има вложка за допълнително снимки или записки, а освен това - има по още една вложка с номера на месеца и кратка табличка, в която мама да попълва всички постижения на малкия сладур, след като се роди - колко е голям, какво прави, какво похапва, кога е бил на имунизация и какво се е случило след това.... Все неща, които, повярвайте ми, 1 година след раждането, леееко се забравят....


На първите страници поместих подвижно картонче за снимка - от раждането, или изписването или от друго време, и "доукрасих" иначе прекрасната страничка с жабока (от гатанката)- добавих й поленца, в които да се запишат данните от раждането - ръст, тегло, дата и час.


На следващите странички пък вмъкнах снимка от фотосесията на бъдещите мама и тате и картонче с пожелания от поръчителката към малкия юнак и семейството му:


И така в този дух, една след друга, се подредиха 12 листа, побиращи снимки с размери 9*13см и 10*15см, изпълнени с тагчета с капси и панделки, мини картички и джобчета. Да има къде мама да пише спомени :)


Разбира се, че вмъкнах и една 'хармоника', където да се поместят още повече снимки:


И за завършек - медальон със снимка на мама и тате и отварящо се джобче с място за още снимки и етикетчета за записки:


Вече знам, че албумчето се е харесало, защото получих обратна връзка от самата получателка, а за мен остана удовлетворението от завършения проект и мисълта, че един ден това момченце ще си има уникален свой собствен албум, който е изработен с много внимание и любов и попълнен грижливо от мама, с още повече внимание и любов и символизиращ новото начало в едно щастливо семейство.

И понеже снимковия материал е доста оскъден, защото наскоро установих, че е по-лесно да се заснеме клипче, отколкото отделни снимки, ако искате да видите повече детайли - ТОВА аматьорско видео може да успее да отговори на любопитството Ви. Е, следващият път може и да се престраша да говоря, но за момента още се срамувам пред камера, така че моля да ме извините :)
Приятно гледане и много вдъхновение - на който за каквото му трябва :)

Показвам албумчето си ТУК в Първото Картичкофурийско албумено предизвикателство "Всичко е позволено"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)