сряда, 11 януари 2017 г.

Новият прочит на историята за водното конче

Новата ми "шедьовърка", която ще покажа днес, определено е от 
категорията "Стари, но златни". 
Тя е любима. Тя има много символика, много игра и много любов. Отново от всичко по много, но не прекалено. Тя е в унисон с новината, че институтът "Пантон" избра свежият нюанс "зеленина" за цвят на 2017 г.
Това е Тя - новият прочит на Историята на водното конче.
Като в случая, мога само да добавя малко за зеления цвят и защо именно той се превърна в цвета на 2017г:

Жизненото зелено с жълт оттенък е един вид отговор на тежката 2016 г. и е признак за желание за обновяване и възстановяване на връзката, както с природата, така и с важните за човека неща. Нюансът "зеленина" е характерен за първите пъпки и стръкчета трева през пролетта.
Той напомня и за исторически периоди на големи културни промени, като движението на суфражетките, 20-те години на миналия век, протестите за расова справедливост, психеделичното движение през 60-те и 70-те години. А относно компанията "Пантон" - тя създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.

Този път крилатото приятелче трябваше да послужи за прощален подарък между две приятелки и до колкото разбрах - подобаващо си е свършило работата.
Така че - вижте го и вие:


Отново имаме кутия в светло и тъмно, органза и панделкаИ ето го и него - в съвсем нова и пъстра цветна комбинация!

Пожеланието също изрисувах с подходящи цветове, точки, завъртулки...
И така се оформи цялостната визия:


А вие не спирайте да живеете за мига! 
Защото, кой знае - точно този Миг може да бъде Вашия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)