сряда, 2 март 2016 г.

Юбилеят на Весела

Няма как да не отделя от времето си за кратък разказ за поредното ми огромно вдъхновение и дадена пълна свобода в изработката на богат набор от "нещица с история".
Тя - името ѝ го показва - Весела - по всичко личеше, че наистина е весела жена. Утвърдила се с годините, умееща да цени истинските неща в живота и показваща уважение към околните. Това долавях и от усмивката ѝ, която се усещаше дори през телефонния разговор.
За мен бе голямо удоволствие да имам възможност да работя с такъв човек!
Списъкът със задачите ми придоби неочаквани за мен размери и малко по малко красотите започнаха да се трупат.

А поводът - юбилеен рожден ден. След кратък прочит относно символиката на някои елементи, се спряхме на подаръчета за гостите под формата на слончета - за мъжете, лебеди - за жените и невинни сърчица - за децата. 
Слонът е много почитано животно в Китай и Индия, където го считат за свещенно. Фън Шуй използва фигурата или изображението на слона за привличане на успех и късмет.Слонът е и символ на мъдростта и силата.Поставете слона така, че да е с гръб към входната врата.По този начин той символично влиза в дома Ви и носи в него късмета и благоденствието.
Лебедът е прекрасна птица, която символизира чистотата, целомъдрието, щедростта, мъдростта, прераждането, поезията. Лебедът е символ и на пророческите способности. Има поверие, че когато умре човек, душата му се извисява и пътува в небето под формата на лебед.
Лебедите са почитани още от древни времена. Древните хора са свързвали красивите птици със слънцето. Например в намерените изображения на етруските племена се вижда слънчевата колесница, теглена именно от лебеди. При славяните красивите птици са придружавали Бога Слънце.
След като преценихме хубавото значение на подаръците, решихме те да имат и кутиики, за да бъдат хем добре опаковани, хем по-тържествени. После дойдоха табелките за имена, няколко картички за 8-ми март и няколко детски специалитета, за които ще отделя специално внимание в друга публикация.

Е, да не Ви отегчавам с четене до без край, вижте сами за какво става въпрос :)


Табелките за имена - подбрани цветово в червено и шампанско за дамите; синьо и шампанско за кавалерите и в розово и шампанско - за дечицата:
Дете да си на този празник! За трите принцеси подготвих специални големи стабилни кутии, във всяка от които да се поберат по 3 фигурки - слонче, лебед и сърчице:
А всеки от гостите получава стилен комплект в съответните цветове, състоящ се от табелка, кутийка и фигурка с писъмце към нея :)


"Стадото" ми от слончета...


... и лебеди


А ето ги и картичките за приятелките по случай 8ми март:


И няколко в кутии:


Минути преди да отпътуват за Шумен, ето ги строени като войници кутииките, в които са подаръчетата:И в духа на повода на събитието, искам да споделя с Вас една интересна за мен статия от сп. Обекти  - 20 безценни съвета за живота от хора над 60-годишна възраст:

1.Правилната работа е онази, която в някои дни обичаш, която толерираш през повечето време и чрез която можеш да си плащаш сметките.
2. Годините си минават неусетно. Не сключвайте брак, докато сте все още млади. Изживейте живота си. Посетете различни места.
3. Не взимайте живота на сериозно. Дори и нещата да изглеждат мрачни и безнадеждни, опитайте се да се надсмеете над абсурдността на живота.
4. Един истински приятел ще се затича към вас, дори и да му се обадите в 2 през нощта. Всички останали са познати.
5. Най-важният човек в живота ви е онзи, който се е съгласил да сподели своя живот с вас. Отнасяйте се към него подобаващо.
6. Децата израстват неусетно. Оползотворете времето си с тях.
7. Никой не умира, мислейки си, че е трябвало да работи повече. Работете усърдно, но не поставяйте кариерата си над семейството, приятелите си или дори самите себе си.
8. Вашият живот може да е дълъг. Но може и да е кратък. Кой знае? Така или иначе, бъдете сигурни, че един ден ще ви се прииска да сте се грижели по-добре за себе си, докато сте били млади.
9. Ако животът ви ви смазва, върнете се настоящия момент. Насочете взора си към всичко, което е красиво и успокояващо. Поемете дълбок дъх, успокойте се.
10. Яжте и се упражнявайте така, сякаш сте диабетик със сърдечносъдови проблеми. По този начин никога няма да се превърнете в такъв.
11. Имаме само един живот на тази планета. Не стигайте до там, че един ден да се събудите на 60 и да осъзнаете, че не сте направили нещата, за които някога сте си мечтали.
12. Почиствайте зъбите си с конец редовно. Посещаването на зъболекар е нещо ужасно.
13. Не възприемайте чуждите съвети за чиста монета. Можете да се допитате до някого, когото уважавате. След това обаче преразгледайте ситуацията и вземете сами своето решение.
14. Вещите са просто вещи. Не се привързвайте към материалните обекти, а към времето и изживяванията.
15. Ставите, които ще увредите днес, ще си отмъстят след години.
16. Оценявайте малките неща, живейте в настоящето.
17. Плащайте си сметките и никога не се превръщайте в длъжници.
18. Ревността унищожава връзките.
19. Ако мечтаете да направите нещо, което на пръв поглед изглежда невъзможно, пробвайте се въпреки всичко, тъй като с годините, докато остарявате и ставате отговорни за повече хора, ще става още по-трудно.
20. Когато се срещнете с някого за първи път, спрете за миг и осъзнайте, че всъщност не знаете нищо за него.

Благодаря от сърце за доверието, уважението и търпението от страна на поръчителката и ѝ пожелавам здраве и още дълги години с любимите ѝ хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)