вторник, 2 февруари 2016 г.

Коледен албум в розови нюанси

По-добре късно, отколкото още по-късно ;) И най-накрая да покажа албумите от баба Бимоза за нейните внучки :)

И тези албумчета си имат своя история. По всичко личи, че внучките са се погрижили тяхната баба да има снимки от техните важни моменти в живота. Тя грижливо ги е пазила през годините, докато един красив ден, около месец преди Коледа, съдбата на тези снимки се оказа предопределена да бъдат облечени в два хем еднакви, хем различни албуми.

Аз получих снимките по обикновената поща. Бях забравила каква е емоцията да получиш истинско писмо по пощата, да ти го донесе пощальон, който е малко недоволен от това, че заради тези хартиики се е наложило да обиколи града, но... Това са подробности.

Снимките бяха грижливо подредени, имаше бележка с пожелания към двете момичета и техните любими цветове. И се започна любимата ми част - творенето.

Розовият албум се наложи да претърпи преработка на тялото, тъй като снимките бяха с разнообразни размери, а исках да ги побера по най-добрия начин, като изрязвам от тях възможно най-малко. След няколко нови гънки на мозъка и съответно опити от типа "проба-грешка", установих правилните пропорции и снимката в центъра си заспа на мястото. Декорациите и всичко останало трябваше да бъде в розовата гама. За моя изненада, разнообразието ми от розови цветове, се оказа нетипично малко. Странно!
И така, ето какъв е крайния резултат - както обикновено - започвам с кутията, която е коледна, с панделка, в духа на празника все пак:А вътре - орхидеи, любимите й цветя :)
И снимки, снимки, снимки... от невръстна детска възраст, до....днес:
Сложих и скрито послание, с ключе, което се издърпва из под една от снимките:

Надявам се крайният резултат да е изненадал и зарадвал порасналата вече Мартина. Толкова много спомени, носещи сантиментална стойност, толкова внимание от любимата баба, толкова чувства и усмивки...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)