сряда, 20 януари 2016 г.

За кръстничка Биляна

С риск да се повторя - Човек веднъж се ражда, веднъж се кръщава!
Изборът на кръстници на детето е значимо събитие, защото те се превръщат в духовни родители на малчугана. От църковна гледна точка, от тях се очаква да представят детето пред Бога, да го въведат в християнската вяра като го запознаят с Библията и обичаите, характерни за християните. От гледна точка на родителите – кръстниците трябва да са морална подкрепа при възпитанието на детето, да му дават насоки за в бъдеще, да са негови съветници и да отговарят на въпроси, които го вълнуват.
Освен това кръстниците трябва да служат за пример на малчугана, да са близки с него, за да може той да им се доверява, и да присъстват на всички останали важни моменти от неговия живот. Накратко, кръстниците на детето съчетават едновременно ролите на родител, приятел и учител в живота.

Поради тези причини, няма как да пропуснем момента с поканата на избрания човек за кръстник/кръстница. Освен, че остава за хубав спомен, поканата е израз на уважение и внимание към човека, който ще се заеме с тази отговорна задача. Именно затова обикновено се подбиват индивидуални, изискани и луксозни покани. Тук ръчната изработка идва на помощ в мое лице :)
Поръчителката беше харесала вече модел, който леко промених, за да бъде различен и уникален, съобразен с желанията на мама и тате все пак. И ето какво се получи:


Луксозна покана в кутия със сатенена панделка, от перлен картон, с релеф, тематични елементи и скрит текстНа помощ дойде любим бебешки шаблон, който си заспа на мястото:


Скоро очаквайте продължение по темата с кръщенето на малкия Радослав, защото определено ще има какво да покажа.
Надявам се кръстничка Биляна да изпълнява тежките си задължения с удоволствие и усмивка и да бъде главно действащо лице в незабравимия празник на малкия Ради!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)