вторник, 5 януари 2016 г.

"Къщата" на Йода

"И нека силата бъде с теб"

Това може би е единственото, което знам, по повод нашумялата премиера на "Междузвездни войни" :) Именно за това, реших да се доверя изцяло на човек, чието творчество следя, от както съществува фейсбук - Иво Домозетов. Той изработва невероятни бижута, медальони, фигурки и какво ли не от полимерна глина и сребро, с огромно внимание към детайла и смея да твърдя и доза перфекционизъм. Баща на две слънца и превърнал хобито си в работа вече 15 години.
Тъй като аз самата имам бегли познания с работата с фимо/моделин/полимерна глина, винаги съм се възхищавала на детайлите и перфектното по мое мнение изпълнение в творчеството му. Бях приятно изненадана, когато случайно прочетох, че той е фен на въпросния филм. Съдейки по себе си, когато изработваш нещо, което ти е на сърце, просто няма как да не се получи.
Затова реших да изненадам за Коледа моя любим съпруг с нещо, което той нямаше да очаква - фигурка на Йода. Не се поколебах да се свържа с човека - виртуоз на фимо-то и след известно чакане и нетърпение, героят "оживя":


Аз от своя страна, бях твърдо решена да направя "къщичка" на фигурката, в която да поместя интересни снимки, свързани с филма. А пък и по този начин, изобщо нямаше как да се досети човек какво би имало в кутията :)
И малко по малко, подаръчето се получи. Сложих му и етикет, за да е по-коледно. Използвах нови любими ефектни картони - златисто и синьо каре, с които ефекта-изненада беше в кърпа вързан. И ето я и нея - опаковката:


А вътре - исках да го скрия още, за да не се праши, поиграх си с кутийка с прозорчета, сърчица и кръгчета, за да е още по-тайнствено какво има вътре :)


И тъй като е Коледа, реших да сложа един снежен коледен елемент, на фона на снежинки и звездички...


А от страни - добавих снимки на Вейдър, за къде без него....


...и още две, които счетох за подходящиА и ми хареса как се получава илюзията под определен ъгъл, как се вижда кораба, спрямо Йода
И ето в този вид, малкият ни приятел се кипри гордо вече 10-ина дни и мисля, че се чувства доста добре :)И нека силата бъде и с Вас, да оценявате любимите и близките си, и ако сивото ежедневие ви е налегнало, да не забравяте, че понякога много малко му трябва на човек, за да бъде щастлив.
Всъщност, щастието си е в самите нас. То е начин на мислене.

Благодаря ти, Иво, че се отзова и позволи да се докоснем до творчеството и таланта ти!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)