неделя, 6 септември 2015 г.

Подаръчни бутилки

След подготовката за поредното моминско парти, последва и изненада за младоженците в деня на сватбата: а именно - подаръкът от кумовете за младоженците.
След дълго обмисляне какво точно да бъде и как да стане, с кумата се спряхме на това - комплект украсени бутилки за няколко ключови годишнини в бъдеще: първата годишнина (или първата рожба), сребърна сватба (25г) и 
златна сватба (50г).
Имах пълна свобода на действие и усещах доверието, което ми се гласува. А аз в такива случаи се справям най-добре :)
Подбрах цветове, картони и идеите започнаха да излизат една по една в ума ми. Исках всичко да бъде просто перфектно, в здрава и стабилна кутия. За кутията се спрях на цвят бордо и то перлено, декорирано с нежни цветя в цвят шампанско и няколко перли.


А вътре позиционирах стабилно трите бутилки, така че да издържат на годините и времето и така, че да стоят без да се местят. Изпълних всичко с бял сатен, за да бъде сватбено и луксозно.


Освен бутилките, кумовете бяха подготвили и подаръчен ваучер за пътуване, който оформих по нетрадиционен начин - като разгъваща се книжка-хармоника, и вътре описах каквото бе необходимо. Използвах отново перлени картони в същите цветове, както останалите неща и сложих нежна сатенена панделка:


А като се отвори книжката - от вътре "поникват" градини с цветя :)


Тъй като моминското парти беше в цвят праскова, шампанско и розово, аксесоарите за сватбата също бяха в подобни цветове, реших да заложа на участието на тези цветове и в декорацията на шампанското за първата година от сватбата, или първото бебенце - когато споменът за този прекрасен ден е още така цветен и жив, както на самата сватба. Закачих една сладка биберонка на синджирчето, която може да се махне, ако младоженците решат да се почерпят преди да се е появило бебенцето :)


За следващата годишнина - сребърната сватба - подбрах лилаво, бяло и сребърно. Отново всичко облякох в сатен, сложих бижута, перли, сребърни висулки за късмет, здраве и щастие на цялото семейство:


И за златната сватба - да си дойдем на думата - сатен в цвят бордо, панделка в цвят шампанско и разбира се златни елементи. 50 години. Това е много време... През цялото време си мислех дали младоженците наистина ще ги пазят толкова години тези бутилки... Все пак вътре има вино, а хубавото вино е добре отлежалото вино. Какво по-хубаво от това да си имаш такъв спомен, събрал в себе си години опит, спомени и емоции...


И така трите красавици си полегнаха в специално изработената за тях кутия и отпътуваха към новите си собственици.

За мен остана удовлетворението от добре свършената работа, след като разбрах, че младоженците са били силно впечатлени от подаръка и много са го харесали.
Дори се замислих да си направя и за мен такива бутилки :) Но може би ще избера някакви по-кратки срокове, че моето търпение е точно както приказката за овена:
"Каква е молитвата на всяка зодия?
Овен: Боже, дари ме с търпение… И го искам ВЕДНАГА, ЧУВАШ ЛИ?!!!!"

На младоженците - наздраве! 
Весело изкарване на пътуването, опияняване от любов и детски смях!
А на кумата - благодаря за доверието и възможността, която ми даде отново да пусна музата си в действие!

А ето и обратната връзка от самата булка, която получих съвсем неочаквано, доста време след сватбата:

"Мария: Тук е момента да ви благодаря за прекрасните неща, които направихте за моето моминско парти, както и за страхотната декорация на сватбания ни подарък мин.година-декорираните бутилки в кутия и ваучера за пътуване🙂. Моята кума наистина ме изненанда много приятно, нещата бяха невероятни. Хубав ден!"

Е, след такова писмо, денят ми наистина беше много хубав! Благодаря ти, Мария!
Ако Ви е любопитно какви бяха нещата за моминското парти - може да разгледате ТАЗИ публикация.
До скоро!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)