събота, 12 септември 2015 г.

Експлодираща кутийка в морско сини цветове

Така да обичам лятото и сватбите!
По случай сватба с морска тематика, моята задача беше да направя картичка за паричен подарък, която да бъде с "WOW"- ефект. И тъй като до момента наблюденията ми сочат, че експлодиращите кутиики се приемат така, реших въпросната да бъде в този дух.
Както вече съм писала, котвата е много древен талисман. За да се предпазят от опасностите на морските пътешествия, хората издълбавали знака на котвата върху камък. Колкото повече усилия били необходими за това, толкова по-добре било - суровите властелини на морските дълбини уважават твърдостта на характера. Котвата е и християнски знак, символизиращ вярата, която е "безопасна и здрава котва за душата", това е знак на надеждата за спасение и символ на самото спасение. До наши дни са се запазили печати на първите християни с изображение на котва и монограм на Спасителя. С котви украсявали и брачните халки на християните - за да бъдат верни и един на друг, и на Христос.
И ето какво се получи на края: Изцяло от перлен тъмно син картон, 
с размери 10см * 10см * 10см, релефна, с красива пеперуда на капака - за щастлив живот...


И вътре - ехааа


Мидички, тревички, перли и какво ли не..


Ето я и нея - котвата!


Новото тук е мястото за парите - скрих джобче под младоженците. Хитро, нали?!


И като се отвори джобчето - та дааа: Завързано със сатенена панделка, с нежна и стилна декорация:


А ето я и декорацията:


Пожеланието разпечатах на свитък паус, а котвата завързах със златисто въженце, което води до храстчето с цветя и на него има закачен златист елемент мидичка :) Защото човек е там, където е сърцето му, където е щастлив и където е "пуснал котвата". И нека това "където" бъде там - у дома, със семейството, със скъпата съпруга/съпруг/деца...


Попътен вятър на младото семейство Димитрови!
За мен беше огромно удоволствие да стана част от Вашия празник с една от вероятно многото картички, които сте получили в този ден!
Горчиво!

2 коментара:

  1. Благодарим сърдечно за труда, желанието и любовта с която направи тази вълшебна кутийка!❤❤❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, радвам се, че го оценявате и че сте я харесали!

      Изтриване

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)