събота, 22 септември 2018 г.

Слънчогледовата приказка на Петя и Кирил

Казват, че "Ако една мечта пресече ума ти, тя ще пресече и живота ти". И ето на - моят живот продължава да се пресича с влюбени до полуда младоженци, красиви поводи и безкрайно море от идеи, които лека по лека да осъществявам...
И така в един прекрасен слънчев ден, съдбата може би, ме срещна с една развълнувана, чувствителна и знаеща какво иска булка. Искането беше просто - слънчоглед!

Слънчогледът символизира вярност и постоянство, свързва се с топлината и щастието. Известно е, че красивите растения са винаги обърнати към слънцето и следват пътя му от изток на запад. Зад това действие, наречено хелиотропизъм, се крие научен факт. В слънчогледа се съдържа растителния хормон ауксин, които отговаря за растежа. При недостиг на слънчева светлина, той кара стеблото да се извива към нейният източник и пълноценно да я получава в течение на целия ден. Когато обаче растежа приключи, цветето остава загледано винаги на изток, докато най-накрая сведе глава от натежалия си плод. Слънчогледът се приема като символ на душевна радост, носи сигурност и дълголетие, вечна любов и закрила.

Изпълнен с толкова значения, не може да се отрече колко подходящ е слънчогледа за красивия празник на любовта между героите на настоящата публикация - младоженците Петя и Кирил.
Тя - булката - изпълнена с емоции, желания и страст, а той - младоженеца - готов на всичко за любимата си :)
"Срещата" ми с Петя започна по повод няколко мостри на покани и бутониери. А след това постепенно прерасна в цялостна подготовка за сватбения ден, активна комуникация, която на моменти чак ти липсва и накрая се превърна в събитието на сезон 2018 :)
Мога още дълго да разказвам, но ще спра, защото - знаете вече, често го казвам - "Щастието обича тишината!"
Затова ще ви оставя на тихата наслада от видеото, което включва почти всичко, изработено за Големият ден и съпроводено с инструментал от песента на Лили Иванова - не случайно разбира се - защото това е първия танц на младоженците вече като семейство:


 А ето и малко по-подробни снимки :)
Подаръчетата за гостите - бурканче ароматна свещ, декорирано в унисон със сватбената тематика и разбира се етикет в синьо и слънчогледи. В три нежни аромата - ванилия, пъпеш и канела, разпределени измежду 100-те броя свещички

Специалните подаръци за родителите на булката - ключодържатели с послания, за да бъдат сигурни, че Тя винаги ще бъде тяхната малка дъщеря. Колко мило...


Късметчета за хвърляне, разбира се със слънчогледи, отново в три разновидности - с панделка в синьо, канапче и дантелка. В подходяща по размер и стил бяла кошницаА ако се чудите как да разпознавате по-близките на младоженците - бутониерите, с които са закичени, ще ви подскажат. Гривни за дамите и бутониери за закичване с игла за кавалерите. 
А ето я и кутията за Сватбената пощаРитуалните свещи


Шампанското с украсените чашиНомерцата за масите


Кошнички за подаръчетата, които вече бяха грижливо опаковани в органзени торбичкиМладоженската бутониераИ разбира се - красивата ни булка с цял отряд от шаферки, въоръжени със слънчогледови букетчета


А ето и каква я свършихме в ресторант "Монтесито" в самия ден


Остана само да пожелаем на младото семейство да бъдат загледани винаги в една посока - посоката на вечната любов! И един ден да сведат глави над "плодът" от тази любов :)
Бъдете честити и безкрайно щастливи!Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)