събота, 6 май 2017 г.

Кръщенето на Самуил

По случай кръщенето на един малък господин, имах удоволствието да подготвя пълен набор от декорирани аксесоари за празника, които да го направят по-тържествен, уникален и забележителен.
Цветовете бяха решени в златно и кралско синьо, а като ключов елемент използвах изображение на ангелче, което майката подбра, за да бъде в комплект с хавлията за кръщене.
Останалото ще опиша по снимките. Насладете им се :)

Целият комплект съдържа: Кутия за бебешки съкровища (с 4бр кутиики), кутия за дрехи (32*35*32см височина), папка за кръщелното свидетелство, панделка за свещта, панделка за виното, бурканче за мед с украса, шишенце за олио с украса, торбичка за сапунче с украса и сапунче, книга за пожелания и надпис "Честито Свето Кръщение" за декорация в ресторанта:Всички аксесоари съдържат елемент - ангелче, по желание на родителите. Изработих няколко размера ангечета с кабошони, с които да завърша декорацията и които да се запазят непокътнати във времето


На кутията за дрехи имаше достатъчно място за по-голямо изображение. При нея вмънах магнитчета за закрепване на панделката. Отново от чисто практическа гледна точка - от една страна - за да не се смачка при транспортирането, а от друга - да бъде по-удобна за използване и съхранение на спомените на детето от този важен ден.


Ето я и панделката:


Използвах златиста панделка с тел, която ми позволи да оформя прекрасни "къдрици", които да създадат неповторима композиция на иначе неконтролируемите висящи панделкиПапката е тройно прегъната, с 3 джоба вътре, в които може да се поместят всички по-важни документи на детето и семейството му - както кръщелното свидетелство, така и акта за раждане, а също и такъв тип документи на родителите. Почти съм сигурна, че по тяхно време не е имало такива папки :)


Ето ги и бебешките съкровища - косичка, зъбче, пъпче и нещо друго. Надписите може да бъдат и други, но практиката ми до момента показва, че тези са най-разпространени. Отново в унисон с всички аксесоари и облечени със сатен отвътре :)


Подвижна панделка за вино и торбичка за сапунче


А ето го и шишенцето за олио, бурканчето за мед и панделката за свещтаКнигата за пожелания, която отново има вътрешна специална страница, с кратък и забавен текст, подканващ гостите да напишат нещоИ надпис за ресторанта.
Кръгчетата са с външен диаметър 13,5см, което направи невъзможно да снимам надписа в цял разпънат вид, защото целия е около 3м. Между отделните думички вмъкнах изображение на бебенца - момче и момиче, тъй като празникът бе комбиниран с кръщенето на една малка госпожица:Остана само да покажа Поканите за събитието :)
Тях може да разгледате ТУК 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)