петък, 6 януари 2017 г.

Албумчето на Виктор

Виктор. Най-хубавото име!
Ако случайно не знаете, от латински "victor" означава "победител". Понякога се прави сравнение с латинското "victim" - жертва. Виктор е също така календарен светия. Има имен ден на 18 април - великомъченик Виктор и на 11 ноември - великомъченици св. Мима, Виктор и Викентий. Нека ви разкажа на кратко какво казва ономастиката за името Виктор:
Хората с това име трябва да се развиват свободно - без натиск от родителите си, но да усеща тяхната подкрепа. Всеки "Виктор" много силно се привързва към родителите си и тайно се страхува от трудностите в живота. Тези мъже са авантюристи, които се интересуват от чуждите езици. Много подходяща работа за тях е професията на дипломат.

А сега - дойде ред да си покажа Албумчето на Виктор, което изработих в нова (различна от синята) цветова гама - жълто-оранжево и бежово-кафяво.
Албумчето е с размер на страничките 16*16см, което позволява да се подреждат снимки 9*13см, както и 10*15см. Може да побере около 90 снимки. Има си и стабилна кутия, 12 листа-джоб с допълнителна вложка, която се издърпва от всеки лист, завързва се с панделки и е пълно с джобчета, етикетчета, мини картички и скрити изненади :)
Насладете му се!
И разбира се декорация с мечета и точки...


От вътрешната страна на корицата оформих данните на малкия Виктор - ръст, тегло, дата и час на раждане. Кой не иска да запази на сигурно място тези така важни цифрички!
А тук направих още джобчета и отварящи се странички, на които могат да се залепят още снимки, а също и да се приберат някои дребни спомени - теста за бременност, снимки от ехографа, или каквото Мама прецени :)


И разбира се "закопчаване" с красив медальон със снимка на Мама и Тате и нежна панделка в подходящ цвят:И още джобчета с вложки за снимки, място за писане и скрити етикетчета с надписи от бирен картон :)Нямаше как да не вмъкна и хармоника с джобче накрая, където също може да се залепят много повече от две снимки. А най-отдолу скрих етикетче с надпис "Първа беля". Е, сигурна съм, че всяка мама помни този свещен момент, в който разбира, че нейното малко съкровище е сътворило произведение на изкуството върху сатенените чаршафи/рошавия килим/на скоро боядисаната стена/тапет с все още не изпробваната спирала/червило/сенки на някоя прочута и скъпа марка (хайде да не споменавам имена). Или някоя друга такава беля, сравнима с поражения от дива коза, изтървана в супермаркет на самообслужване...
Та - затова е скрита там тази "Първа беля" - под цялата тази хармоника в едно семпло джобче. Дано след години да предизвиква смях и мили спомени, предизвикващи Мама да каже "Един ден, като си имаш дете, ще видиш к'во е" 


И за завършек реших този път да сложа още едно джобче с 12 етикетчета, по едно за всеки месец. На всяко едно от тях има място за писане - а дали там мама ще запише най-значимите постижения на малкия Виктор, колко е пораснал или колко тежи, тя сама ще прецени :)
Пожелавам на малкия Виктор да бъде здрав, щастлив и да има безгрижно детство! 
А в този албум Мама и Тате да запазят най-хубавите спомени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)