вторник, 20 декември 2016 г.

Албумът на Иван

Още едно албумче от поредицата "Албуми за най-важните неща в живота" - защото появата на един малък наследник определено е важно нещо и заслужава да бъде запомнено в подобаваща "опаковка". А именно - албумче с 12 листа-джоб, всеки от тях с допълнителна издърпваща се вложка, семпла декорация, етикетчета за записки, джобчета и мини картички. Може да побере около 90 снимки размер 9*13см и 10*15см.

"Иван" (от старобългарски „Бог е милостив“, от евр. „Божа благодат“) е българско мъжко име. Славянска форма на Йоан.
Йоан – богопомазан (от ивритското johanan). Това е името на двама от най-важните герои в Новия Завет: Йоан Кръстител и апостол Йоан, брат на апостол Яков, за когото се счита, че е автор на едно от четирите Св. Евангелия. Йоан е най-популярното мъжко име в християнския свят, носено (в различните си варианти) от 23 папи и кралете на Унгария, Полша, Португалия, Франция, Русия, България.
Името идва от еврейското име Йоáнан, което е съкратена форма на еврейското име Йехóанан. Според The American Heritage Dictionary of the English Language, Fourth Edition името означава "Яхве е милостив". Според Strong's Concordance — "Яхве се смили". С разпространение на християнството името преминава в различните езици, като приема различни форми.
Диалектни форми на Иван са Ванче (Ванчо), Йон, Йован.
Към края на 2009 г. Иван е второто по разпространеност мъжко име в България след Георги, носено от около 176 000 души (4,78% от мъжете). То е и четвъртото най-често използвано мъжко име за родените през 2007-2009 година (2,54%). Позициите са същите и през 2012 година (171 000 души или 4,7% от мъжете; 765 момчета в периода януари-ноември 2012).
(източник: Уикипедия)

Ето го и моето дългообмисляно творение, което надявам се да побере най-скъпите и значими спомени за малкия Иван, които след години да създават поводи за усмивки и лека носталгия:


Семпла декорация на точки и мечета, стъклени перли, зодиакален медальон и всичко това прибрано в стабилна кутия:

На корицата от вътре разработих сладка картинка и текст с данните на бебе Иван от самото раждане - ръст, тегло, дата и час:


На допълнитените вложки може да се слагат снимки или записки, а джобчетата на всеки лист пък позволяват да се приберат там най-различни спомени, каквито Мама прецени :)


Вмъкнах и няколко етикетчета с панделки, капси и мечета, където също може да се запишат някои значими събития от типа "За пръв път" - се усмихнах, стиснах на Мама пръстчето или пък - направих някоя малка беля....


На тази страничка оформих разтварящ се плик, който се завързва с текстилен шнур и изработих медальон-изненада - със снимка на Мама и Тате от сватбата:И още вложки, с място за много снимки...
Една семпла хармоника, завързана с панделка на точки:

И още мини-картички, с място за записки на велики постижения:


На последната страница реших да оформя плик, в който да сложа две картички, а Мама ще прибере сладки спомени, или още снимки:
А един ден вече порсналия Иван, ако реши да разгледа и разхвърля всичко съдържимо, може би ще изглежда по подобен начин: Като се замисля, може би табелка от сорта на "НЕ пипай, преди да навършиш 8 години!", ще е от полза, за такъв тип албумчета :) 


Нека расте здрав и много щастлив малкия юнак!
А Мама да се забавлява много, докато запазва всеки един спомен в този албум!

И няма как да не споделя обратната връзка, която получих по повод това албумче:

"Мария: Снежи, здравей. Незнам с какви думи да опиша шедьовъра, който си сътворила. Уникален е, ужасно много ми харесва, изпипан до най-малкия детайл. Много ти благодаря! Ти си истински професионалист и това, което правиш, кара хората да се чувстват една идея по-щастливи 🙂Благодаря ти!"

И аз благодаря за възможността да бъда част от спомените на още един юнак :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)