сряда, 20 юли 2016 г.

Подарък от баба за внучки

Поредното предизвикателство - детски картички за три момиченца, на възраст 5-7г с място за гривна и пожелание. Да бъдат типично момичешки, но не бебешки, в розови цветове, весели - като за дечица. Трябва да зарадват внучките на баба Весела, които са далеч, далеч някъде в Англия. А тя, както всяка баба, старателно се подготвя за техните рождени дни и празници и иска да им подари запомнящи се нещица. 

Имах свобода на действие и време :) И след дълго обмисляне как точно да бъде оформена структурата на всяка една от картичките, накрая се получиха тези три вързопчета:


Всяка декорирах с много цветя, дистрес, топченца, камъчета, панделки.... Все си мисля, че момиченцата от малки обичат такива неща. Кутииките станаха високи, за да могат да поберат "обемистата" ми идея и най-вече - гривничките.


Тъй като не трябваше да бъдат прекалено детски, реших да сложа по една малка госпожица на всяка от тях. Все пак - трябваше да са различни, но не толкова, че някоя внучка да се разсърди, че нейната картичка е съвсем различна от другата... А вие знаете колко чувствителни са децата.


И както се вижда на снимката - госпожицата се мести :) Направих специална "дръжка" със стъклен кабошон, с която да се издърпва лесно. Долната част на картичка пък е кутийка с двойни стени - за да е стабилна, устойчива и да позволява лесното приплъзване. И разбира се да издържи полет до далечни земи и да остане непокътната. Разкрива се кръгло прозорче, където стои сладка гривничка от естествени камъни, подходящи за крехките малки дечица.


За да знаят всяко камъче от гривната какво символизира и какво значение има - закачих кръгли етикетчета, които да си прочетат и запазят :)


Знаете вече, че много обичам да използвам пеперуди в проектите си, защото те имат много хубава символика - е, и тези картички не са изключение - пеперудите намериха място върху всяка една от тях , а също така и по гривничките.Получиха се много пъстри и весели подаръчета, с които баба Весела успя да зарадва скъпите си внучки.
За мен остана удоволствието да бъда част от нечии живот с моята муза и осъществени идеи :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)