събота, 7 май 2016 г.

Сватбено и с орхидеи

Легендата разказва, че 

"Орхидеята е символ на женствеността, естетиката и творческото начало. Историите и легендите за орхидеите са изпълнени с много приключения и тайнственост. Една приказка от остров Ява разказва за невероятно красива богиня, която отишла при хората, за да им предаде от своята доброта и взаимно разбирателство.
Но била прогонена с присмех и презрение. Тогава тя се върнала уверена в неземните си сили и заплашила хората. Хората се уплашили и се разкаяли, а богинята великодушно им простила. На мястото, където тя пренощувала в гората, поставила нежно було. Когато вятърът го отнесъл, на земята и по дърветата израснали нежни, ароматни цветя с неземно красиви цветове. Така се появили орхидеите." (Източник: news359 )
Красиво, не мислите ли?!
И така не случайно, реших на поредното сватбено вдъхновение да вмъкна именно тези цветя.
Няма да споменавам, че отдавна бях вдигнала мерника на този шаблон на орхидеи (Marianne Design, COL1379) и нямах търпение да го пусна в действие.
Сгъвката, която използвах, видях някъде в интернет, и също исках да я пробвам. Стори ми се интересна. В движение установих, че с такава сгъвка, може да се разиграе цял сюжет, дори за младоженци-шегаджии може да се вмъкнат елементи - "преди сватбата", "по време на сватбата" и "след сватбата", но тази идея ще си я запазя за някой следващ проект.
Цветовете бяха съобразени с цветовете на поканата и в последствие се получи много нежна феерия от бяло, беж, златно, крем и кафяво/бронз за акцент.
И така, нека видим за какво говоря :)

Започвам с кутията:


А вътре - изненадаааОрхидеите:


Трудно доловими на снимка детайли в златисто:


И нека разгънем малко...


... и още малко...Може да я сложим да стои така:


Или просто така... Зависи коя част искаме да се вижда повече :)


Пожелавам на младоженците много любов и щастлив живот!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)