петък, 11 март 2016 г.

Денят на орхидеята...и още нещо

Ето едно нестандартно (според мен) предложение как да поднесете паричен подарък на малко детенце по повод рожден ден :) А именно - картичка с обработена снимка и място за финансов подарък, елегантно опакована в красива кутия с декорация.
За кутията избрах орхидеи. Основно защото това са любимите цветя на майката на детето, а и защото орхидеята притежава много красива символика. А както вече знаете, аз често използвам символи в нещата, които правя :)
И така - "според фън шуй, орхидеята е символ на любовта и привличането, както и на обич у дома. Легенда за орхидеите гласи, че имало едно време една невероятно красива богиня. Тя отишла при хората да ги научи на доброта и взаимно разбирателство, но била прогонена от хората в гората. На мястото, където нощувала в гората, тя оставила нежно було, което вятърът отнесъл, а на земята и по дърветата израснали нежни, ароматни цветя, подобни на веещи се воали, с прекрасни чашки и неземно красиви цветове. Може би точно така са се родили орхидеите.
Според друго предание, орхидеята е момък, увлечен по една от девойките, придружаващи бог Дионисий. Момъкът толкова силно пожелал девойката, че не се посвенил да ѝ посегне. Девойката успяла да се отскубне и да избяга, а бог Дионисий, като разбрал, свикал зверовете и ги пратил да погубят момъка, но нещо в него се събудило и го съжалил. Превърнал го в красиво цвете, чието име е Орхидея."
Ако обичате тези нежни цветя, ето тук може да прочетете как да се грижите за тях и те какво обичат. Не забравяйте и че  24 март е Денят на орхидеята.

А сега да се върна на картичката за малкия Тони. Започвам с кутията - квадратна, от 300гр перлен картон, със стабилен бордюр от вътре, нежни орхидеи и семпла декорация: 


А вътре - в любимите цветове на майката, лилавите, тематично обработена и декорирана снимка на малкия сладур:Порасналото две-годишно момченце :) вмъкнах и една 3D кола, една от любимите му :) И естествено надпис Party time:Смело напред, мило дете! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)