неделя, 20 декември 2015 г.

Коледен базар 2015 година

Ето, че почти измина и тази "Нова" стара година.
Дойде онзи приказен период от годината, когато всички ги обхваща коледната лудост, време за равносметка, време за семейството и близките и време за почивка. 
И да не повярва човек - аз "намерих време" да напиша впечатленията си от тазгодишния Коледен базар в клуб "Библиотеката", гр. Пловдив :) Отново много творческа обстановка, много таланти и автори на едно място, предразполагащо отношение и ръчно изработени подаръци! Страхотно като цяло :)
А ето и моето скромно участие на събитието, за което също успях да отделя време и да подготвя коледни вълшебства, които вече са при своите нови собственици.
И нека те знаят, че това не са просто слепени цветни хартии, това е муза, вдъхновение, опит, експерименти, до някъде талант, поглед и душа. Да, всяко ръчно изработено "нещо" си има душа. Има си история. Носи послание.

Започвам с албумчето, което много си заобичах. Заради червеното ли, заради мечето ли, заради снежинката ли.... Не знам... Събира скромните 55 снимки, в размери 9*13см и 10*15см, има джобче за диск, джобче за етикетчета, послания или нещо такова, и 8 джобчета за снимки. Завързано със сатенена панделка и разбира се изработено с много любов :)
Следващият специалитет беше предназначен за уникалните сладки на Кухнята на Джу, която удари едно рамо с пълнеж на щанда ми, като предостави няколко опаковки от ръчно декорирани домашни сладки. Те свършиха за отрицателно време и кутийката отиде в дом, където ще оценят и нея, и съдържанието й ;)


И да си дойдем на думата - традиционните календарчета за бъдещата Нова 2016 година - различни цветове и елементи, с място за пожелание


И един нов тип - по-устойчиво календарче-картичка

Реших да подготвя и няколко по-изчистенки, за асортимент :)


А пък това златното картонче го търся от не знам кога и ще ми е трудно да опиша радостта ми от това да го държа в ръцете си


А ето ги и новите попълнения - енергийни гривни и талисмани, всяка в празнична кутийка, с мини книжка, в която е описано кой полускъпоценен камък за какво е и как действа:Моят личен фаворит, който също си намери нов притежател:


А ето ги всички нещица на самия базар, минути преди да оредее обстановката :)


Е не е ли творческо наоколо?!


Искам да благодаря на организаторите за предоставената възможност :)
Миналата година си обещах да пиша редовно в блога си... Почти успях да го направя. Тази година ще си обещая да се подготвя от по-рано за следващия базар.

Това е от мен за сега. 
Пожелавам Ви весели празници, здраве и успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)