сряда, 22 юли 2015 г.

Експлодираща кутия за рожден ден - юбилей 30 години

Любимият ми тип  картичка - кутия, в любими цветове - лилаво и бяло. 
Размери - 10см * 10см * 10см

Изцяло от перлен картон, с релеф, изрязани елементи, панделка, бижу, цветя и детайли, детайли...


Този път реших да вмъкна нов елемент - сърце с детайли. Комбинирах няколко шаблона и крайният резултат мисля, че се получи добре :)


А вътре - както обикновено - на едната страна има пръстен за свитък с пожелание, което в случая беше римувано стихче от семейството на сестрата на рожденицата; тематично декорирах останалите страни - с надпис за честит рожден ден, с числото 30 и закачлива картинка на меченце и малко мече, което трябваше да бъде намек, че сестричката иска вече да бъде леля ;)


Сложих много рози, перли, брокат и този нов любим печат:


Вмъкнах и две "пружинки" с перли - на тях да се закачи подаръка - в случая бе колие. Но не е невъзможно да се навият и банкноти, в случай, че решат да подарят пари. Хитро, нали?!


И наскоро прочетох статия в economy.bg, която ме впечатли и е точно по темата. Ще споделя най-важните неща, а който иска по-подробно - може да си я прочете от тук.
И така:

"Какъв живот ще имаме на 50 години до голяма степен зависи от решенията и изборите, които сме направили на 30 години. Вижте препоръките:

1. Осъзнайте, че може да имате всичко в живота само ако сте здрави. Ако още не сте го направили, на 30 вече е време да си изградите здравословни навици на живот. Хранете се качествено и редовно, не пропускайте закуската, пийте достатъчно вода, забравете за бързото хранене.

2. Поддържайте теглото си.

3. Посещавайте зъболекаря си редовно и поддържайте добра устна хигиена.

4. Спортувайте редовно. Каквото и да е, движете се. Правете го, за да се грижите за здравето си, а не за да изглеждате добре.

5. Откажете цигарите.

6. Отделяйте достатъчно време за своите близки и любими хора.

7. Давайте си редовно почивка, осигурявайте си достатъчно сън и мислете позитивно.

8. Спестявайте. Да, това звучи отегчително, изтъркано и банално, но е истина. Особено когато вече сте минали 30. Създайте си навика да спестявате редовно. На 50 ще осъзнаете колко мъдро е било това решение.

9. Спрете да чакате нещо да се появи в живота ви и поемете инициативата. Ако все още нямате партньор в живота си, регистрирате се в сайт за запознанства.

10. Възползвайте се от възможностите, които ви предлага животът – на 50 ще осъзнаете, че това ще ви е далеч по-трудно.

11. Наслаждайте се на живота. 30-те години са най-хубавата част от него. Радвайте се на младостта си, на начина, по който изглеждате, на тялото си, на жизнеността си...

12. На 30 вече е време да сбъднете мечтите си. Искате ли да имате деца, да стартирате собствен бизнес, да напишете книга...Ако още не сте го направили, започнете да работите върху това още днес. Но бъдете сигурни, че вие го искате, а не някой друг.

13. Подбирайте обкръжението си много внимателно – интимен партньор, работа, приятели. Нищо друго, с изключение на здравето, не влияе толкова на това, колко щастлив и удовлетворяващ ще бъде животът ви. Има значение до кого се събуждате, как преминава работният ви ден и с кого прекарвате свободното си време.

14. Забавете темпото. Спрете с живота на бързи обороти. Има достатъчно време да направите всичко, което е нужно. След 20 бързаме да завършим, да си намерим работа, да се оженим, да си купим къща и кола, да имаме деца. Това е илюзия. Тази прибързаност ще ви отведе към решения, основани на страха, а не на това, което е най-доброто за вас. Отпуснете се и се наслаждавайте на всеки миг от живота си. Правете нещата, които ви карат да се чувствате добре, а не „за които ви е време“.

15. Бъдете добри - със себе си, с близките си, с непознати.

16. Бъдете любопитни.

17. Записвайте си хубавите моменти. На 50 няма да си спомняте много от нещата, които са ви се случили. Водете си дневник, снимайте се, записвайте видео. Запаметете красивите моменти в живота си. Не подозирате каква радост ще ви носят, когато остареете.

18. Започнете да обръщате внимание и на емоционалното си здраве. То е не по-малко важно от физическото.

19. Обичайте родината си. Вместо да се оплаквате или бягате, направете нещо, променете нещо.

20. Осъзнайте, че и вие сте човек и че може да грешите. Простете си за грешките, които сте допускали, и продължете напред.

21. Не спирайте да учите.

22. Осъзнайте, че само вие и никой друг не е способен да ви направи толкова щастливи, колкото заслужавате да бъдете. Ако още не сте го направили, вече е време да си изясните много добре какво искате от живота. Седнете, помислите и го запишете. Какво е важно за вас, какво ви прави щастливи, как може да го постигнете? Запитайте се: „Обичам ли работата си?“, „Харесвам ли живота си в момента?“, Какво е най-важно за мен?“, „Как/къде/какъв бих искал да съм на 50?“. Отговаряйте на тези въпроси всяка година. Осъзнайте, че съвсем не е късно да промените нещо в живота си – работата си, връзката си, мястото, където живеете."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)