неделя, 31 май 2015 г.

"Виждам те" пеперудено

Пеперудата е символ на любовта, щастието и благополучието. В Япония се смята, че ако видиш в дома си пеперуда, това ще ти донесе щастие, защото тя символизира всичко най-хубаво в живота. По тази причина в Страната на изгряващото слънце тържествените шествия и празниците се откриват с ритуален Танц на пеперудите, изразяващ радостта от живота. В Япония също така единствените поданици, които не са длъжни да се кланят на императора, са учителите. Причината е, че без учители не може да има императори.
Именно заради тези факти, счетох за особено подходящо благодарствените картички към любимите учителки от детската градина, да имат пеперуди и...цветя разбира се.
Също така видях и логика, подходяща за предизвикателството при Картичкофурии - "Виждам те". Учителите са тези, които ни "отварят очите" за много неща, които ни учат как да "виждаме" и които възпитават и изграждат своите ученици.


В този ред на мисли, няма как и да не спомена фактът, че аз също съм виждала много от нещата, които правят Работилничка Мечтатели и за някои неща съм се поучила от тях. Благодаря ти, Ели :)
А физическият контакт при пазаруване на хоби материали понякога е наистина ценен. Няма как да разбереш една хартия точно каква е, ако не я видиш и пипнеш на живо. Друго си е!


И ето така, с тези мои многопосочни мисли в главата си, се пръкна поредното съкровище от серията "Благодаря", в което успях да вмъкна леко бледо ненатрапчиво "оранджавко", специално съобразено с предизвикателството :) Картичката си има и кутия разбира се и вече е при получателката си, която беше във възторг при вида й.


Ще покажа картичката си тук в предизвикателството "Виждам те".

Enjoy!

1 коментар:

  1. Хем е подобна на едни други подобни картички, хем е съвсем различна. Защото, както винаги си я направила обмисляйки сериозно всеки детайл. :) Кра сива е!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)