сряда, 2 април 2014 г.

Сладки изкушения

Нещо ново и различно от картичка :) Нещо вкусно и според мен - функционално. 
Нарекох го с леко описателното име - Многократна нестандартна бонбониера, тъй като забелязах, че при вида му някои се чудят какво точно е това и за какво се използва. Е, не всички хора имат широко мислене, за да разберат за какво става дума.
Цветовата комбинация не е никак случайна - както винаги. 
Синият цвят символизира благочестие, искреност, лоялност. Това е цветът на небето и морето, свързва се със стабилност, внушава власт, доверие, лоялност, мъдрост, увереност, интелект, вяра и истина. Има успокояващ ефект и създава усещане за спокойствие и сигурност.
Синьото е сред най-тъмните от цветове и предполага почтеност, достойнство и духовно извисяване, дълбочина. Той е отдалечаващ се цвят, изразява безкрайност и прохлада. Колкото е по-тъмно синьото, толкова повече се засилва усещането за безкрайност. Този цвят кара хората да мечтаят.
Синьото се съчетава чудесно с жълтото - цветът на слънчевата светлина. Използването му предизвиква приятни чувства. Той е свързан с радост, щастие, интелект и енергия, създава затоплящ ефект, предизвиква бодрост и стимулира умствената дейност.
И ето я моята специална бонбониера:За къде без любимата ми пеперуда - за да ни напомни, че всичко в живота се променя и то е само за добро. Напомня, че идва ново начало, че предстои човек да осъзнае духовната си същност или, че е време да направи нещо за душата си. Има я и през нощта и през деня, защото всичко в живота е хармония и баланс – ян и ин, бяло и черно, ден и нощ. И двете взаимно се допълват, а и не могат едно без друго. Символ на божествената красота, пеперудата учи на спокойствие и търпеливост, вяра в доброто, надеждата и любовта.
Добавих и сатенени панделки. Сатенът също е символ на изобилието и изискаността.

И така с няколко бонбона и златисти торбички, пълни с бонбони също, постепенно запълних празните места в композицията. Ето какво се получи накрая:
И както понякога получавам коментари от сорта "Който има очи, ще види", така и аз бих завършила тази публикация. 
Който има очи за такива неща, ще види. А който не - ами той си има очи за други неща :)

Enjoy :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вашето мнение е важно за мен! Благодаря :)